Nieuws

Heeft u vragen
Bel ons (053) 43 234 89

Het LeerLab: theorie en praktijk hand in hand 

31 oktober 2022

Samen leren in de praktijk! Dat is het idee achter het LeerLab, een samenwerking vanuit Scope tussen Hogeschool Viaa en Scholengroep Hannah. Pabo-studenten kwamen donderdag 27 oktober op basisscholen De Fontein en De Bron in Enschede. Het onderwerp dat centraal stond was het geven van effectieve directe instructie. In leerteams bedenken en creëren en direct daarna in de verschillende klassen in de praktijk brengen. Theorie en praktijk dicht bij elkaar.

Scope is het samenwerkingsverband van 20 scholenclusters en de Educatieve Academie van Hogeschool Viaa. Binnen Scope wordt volop gezocht naar mogelijkheden tot professionalisering. Leerkrachten worden in een setting van werkplekleren opgeleid tot zelfbewuste professionals, toegerust voor het onderwijs van de toekomst.

Binnen Scope wordt op alle lagen geleerd: studenten, leerkrachten, directeuren, docenten, Hogeschool Viaa, de school- en clusteropleiders: iedereen leert van en met elkaar. Het LeerLab van afgelopen donderdag was daar een prachtig voorbeeld van. Niet alleen de papo-studenten leerden, ook de leerkrachten deden weer nieuwe kennis en ervaring op.

Ga terug naar Nieuwsoverzicht