Extra ondersteuning

Heeft u vragen
Bel ons (053) 43 234 89

Ondersteuning

Op de Bron bieden we realistisch inclusief onderwijs. We zijn flexibel en bekijken de mogelijkheden voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte per situatie. Zo worden onze mensen en middelen zo optimaal mogelijk ingezet. De leerkrachten vormen de basis voor flexibel en passend onderwijs.

Expertise

De meeste leerkrachten op onze school hebben naast hun behaalde PABO-diploma een master afgerond. Er is veel deskundigheid op verschillende gebieden aanwezig. Daarnaast werkt de school samen met een wijkcoach, een hoogbegaafdheidsspecialist, logopedist, fysiotherapeut en een orthopedagoog. 

Ondersteuning voor leraren

De orthopedagoog coacht en ondersteunt de leerkrachten waar nodig. Verder worden de leerkrachten ondersteund door onderwijsassistenten en een speciale leerkrachtondersteuner.

Hoogbegaafdheid

In vergelijking met andere scholen hebben we een groot aantal meer- en hoogbegaafde leerlingen op school. Deze leerlingen ontvangen passend onderwijs en worden begeleid door onze hoogbegaafdheidsspecialist.

Meer informatie

Meer informatie over hoe wij passend onderwijs vorm geven vindt u in het schoolondersteuningsprofiel.

Passend onderwijs: perspectief voor ieder kind

Alle kinderen verdienen een plek op school die past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden. Passend onderwijs zorgt ervoor dat kinderen in staat gesteld worden om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en te leren. Scholen bieden daarom extra begeleiding aan kinderen die dat nodig hebben. Passend onderwijs staat of valt met goede samenwerking tussen kinderen, hun ouders en de school. Samen met ons Samenwerkingsverband Twente Oost PO zorgen we voor perspectief voor ieder kind.

Maak je je zorgen om jouw kind?

Heeft jouw kind extra ondersteuning nodig? Of zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Het is van belang om dit te bespreken met de leerkracht. Zo zorgen we ervoor dat jouw kind ondersteuning krijgt, die zo goed mogelijk past. Als er extra ondersteuning nodig is, krijg je soms te maken met meerdere regelingen. Dit kan veel vragen oproepen. Binnen ons Samenwerkingsverband kun je daarom terecht bij het Oudersteunpunt. Op deze pagina vind je het antwoord op veel vragen. Heb je na het lezen nog vragen en wil je contact met het Samenwerkingsverband? Vul dan het contactformulier in. Of ben je benieuwd naar ervaringen van andere ouders en kinderen? Bekijk dan eens deze pagina met ervaringsverhalen.