Voortgezet onderwijs

Heeft u vragen
Bel ons (053) 43 234 89

Leuk, je mag bijna naar de middelbare school! Maar welke school wordt het? Kiezen kan best lastig zijn, want de scholen van nu verschillen enorm van elkaar. De VO Gids helpt jou en je ouders bij je keuze voor het voortgezet onderwijs (VO). Hiervoor krijg je in groep 8 (en soms al in groep 7) de kleurige en informatieve VO Gids van je leerkracht. Een leuke gids met een handig stappenplan, vol tips over hulp bij schoolkeuze.

Kiezen in coronatijd! Wat nu? Lees onze tips
Geen open dagen dit jaar vanwege de corona-lockdown. Sfeer proeven in het schoolgebouw, het zit er even niet in. Hoe pak je het dan aan? Bekijk onze zes praktische tips voor schoolkeuze tijdens de lockdown.

En wil je het aanbod van scholen bij jou thuis op de bank vergelijken? Gebruik dan onze online SchoolWijzer .  Selecteer simpelweg scholen waar je meer van wil weten en bekijk de verschillen in een handig overzicht. Klik door naar de scholen zelf en kijk wat de school te bieden heeft. Filmpjes? Een virtuele open dag? Een bezoek op afspraak? Een ouderavond via Teams of Zoom? Het verschilt per school. Ook handig: onze checklists, speciaal aangepast voor een virtuele open dag.

Met deze website en de VO Gids heb je alles bij de hand om uit te vinden wat jouw favoriete school is.  Veel succes!